Društvo za osteoporozo Ormož

Društvo za osteoporozo Ormož

Obvestilo

Spoštovani,

sporočamo vam, da je zbor članov Društva za osteoporozo, načrtovan za 20. marec 2020, zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, odpovedan. O novem sklicu boste obveščeni pravočasno.

Aktualne informacije in navodila glede novega koronavirusa so dostopne na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/

Zbor članov 2020

Spoštovani,

v skladu z določili statuta in sklepa seje UO društva za osteoporozo Ormož z dne, 27. 2. 2020, sklicujemo volilni zbor članov Društva za osteoporozo Ormož, ki bo v petek, 20. marca 2020, ob 11.00 uri v Gostilni Ozmec v Cvetkovcih.

Vabilo z dnevnim redom se nahaja v priponki.

Program dela v letu 2020

Spoštovani, želja vodstva društva za osteoporozo Ormož je, da bi v letu 2020, skupaj s članicami in člani društva uresničili zastavljen program dela. Za obogatitev programa in lažje delo pričakujemo konstruktivne predloge in sodelovanje vseh članic in članov društva.

Program dela se nahaja v priponki.

Obvestila

Članarina za leto 2020 znaša 12,00 eur . Plačilo je možno vsaki prvi petek v mesecu med 8.00 in 10.00 uro na sedežu Rdečega križa v Ormožu ali s položnico na TRR društva: SI56 0410 3000 0952 187 ter preko banka – neta.

                                                                                                  

Rezervirajte si čas za letni zbor članov društva, ki bo v petek, 20. 3. 2020, v gostilni Ozmec v Cvetkovcih. Organiziran bo avtobusni prevoz na relaciji Središče ob Dravi - Ormož - Velika Nedelja - Cvetkovci in nazaj.

Vabila z vsemi podrobnostmi in program dela društva za leto 2020 pričakujte v začetku meseca marca.

Sledimo vašim predlogom, zato pripravljamo 3. in 4. junija 2020 dvodnevni izlet v Srbijo – z ogledom kulturno zgodovinskih  znamenitosti glavnega mesta – Beograd z okolico.

Vabila in vse podrobnosti boste pravočasno prejeli po pošti.

 

Vabimo vas tudi na 3 - dnevno razvajanje v terme Radenci in kuharsko delavnico. Več informacij o obeh dogodkih najdete v pripetih dokumentih.

 

Društvo za osteoporozo Ormož

reden bomo obrnili zadnji list na koledarju tega leta bi bilo prav, da na kratko predstavimo delo Društva za osteoporozo Ormož v letu 2018.

S programom dela društva, ki je bil sprejet marca na zboru članov, smo si zadali veliko dela in obveznosti. Aktivnosti društva so usmerjene k druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa, pa tudi k nabiranju novih znanj z različnih področij. Izleti in strokovne ekskurzije so namenjeni spoznavanju naše prelepe domovine, srečanju z domačini in kulturno-zgodovinskimi posebnostmi krajev, ki smo jih obiskali.

Naša "sončnica" že tri leta krasi stojnico na mednarodnem sejmu " Medical "v Gornji Radgoni.

Združili smo moči za lepši jutri in bili pobudnik za izvedbo Osteotlona  pri S. Tomažu. Ponosni smo bili, da nam je uspelo privabiti veliko število občanov, s katerimi smo preživeli čudovito majsko popoldne na športnem stadionu pri  Sv. Tomažu.

Med številnimi aktivnostmi se spominjamo tudi velikih osebnosti, ki so zaznamovale kulturo slovenskega naroda. Ob 100-letnici smrti pisatelja Ivana Cankarja smo obiskali Vrhniko. S potepanjem  po Poljanski dolini smo zavrteli dogajanje v čase Ivana Tavčarja, slikarjev Šubicev in trpljenja vojakov pri izgradnji obrambnih rovov Rupnikove linije. Ustregli smo želji po dvodnevnem izletu  in se odpravili v sosednjo Madžarsko. Članom, ki večdnevnega potepanja in dolgega potovanja več ne zmorejo, smo predstavili Prekmurje. Ob prijetnem vzdušju udeležencev, uživanju v lepotah žitnice Slovenije, prisrčni gostoljubnosti domačinov, smo preživeli  neponovljiv dan.

Ponosni smo, da imamo možnost sodelovanja ob dnevu odprtih vrat Zdravstvenega doma Ormož, Ambulante pri Sv. Tomažu, na prazniku Občine Sv. Tomaž in dnevu odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Prav tam smo se letos prvič preizkušali v kuhanju "bučnega golaža" in med dvanajstimi ekipami  osvojili častno 2. Mesto. Ko jesen že trka na vrata, se vsako leto odpravimo na proslavo ob svetovnem dnevu osteoporoze.

Prihod  praznikov  bomo obogatili z druženjem in krajšim zanimivim zdravstveno-vzgojnim predavanjem ter obiskom  praznično okrašene Ljubljane.

Smo člen v veliki verigi Centra za krepitev zdravja ZD Ormož, ki nas dvakrat na teden  povezuje na uricah telesne vadbe za  krepitev  zdravja ter ohranjanje čvrstih in trdnih kosti. Redni pohodi ob sredah so namenjeni odkrivanju lepot  domačega kraja.

Ponosni in hvaležni smo, da nam uspeva povezovati vedno večje število članov. Hvala vsem  prostovoljcem, ki svoj prosti čas in energijo vlagajo v to, da se imamo  lepo.

Vsem članom Društva za osteoporozo Ormož in tudi ostalim bralcem teh vrstic želimo zdravo, mirno in srečno leto 2019.

Predsednica društva

Cilka Špindler

Prizorišče OSTEOTLONA pri Svetem Tomažu, 2018

Prizorišče OSTEOTLONA pri Svetem Tomažu, 2018

Ekipa

Ekipa

Na pohodu v okolici Ormoža

Na pohodu v okolici Ormoža

Na Dnevu odprtih vrat v Središču ob Dravi, 2018

Na Dnevu odprtih vrat v Središču ob Dravi, 2018

Člani društva na ekskurziji v Poljanski dolini, 2018

Člani društva na ekskurziji v Poljanski dolini, 2018

©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.