Društvo za osteoporozo Ormož

Društvo za osteoporozo Ormož

Društvo za osteoporozo Ormož

reden bomo obrnili zadnji list na koledarju tega leta bi bilo prav, da na kratko predstavimo delo Društva za osteoporozo Ormož v letu 2018.

S programom dela društva, ki je bil sprejet marca na zboru članov, smo si zadali veliko dela in obveznosti. Aktivnosti društva so usmerjene k druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa, pa tudi k nabiranju novih znanj z različnih področij. Izleti in strokovne ekskurzije so namenjeni spoznavanju naše prelepe domovine, srečanju z domačini in kulturno-zgodovinskimi posebnostmi krajev, ki smo jih obiskali.

Naša "sončnica" že tri leta krasi stojnico na mednarodnem sejmu " Medical "v Gornji Radgoni.

Združili smo moči za lepši jutri in bili pobudnik za izvedbo Osteotlona  pri S. Tomažu. Ponosni smo bili, da nam je uspelo privabiti veliko število občanov, s katerimi smo preživeli čudovito majsko popoldne na športnem stadionu pri  Sv. Tomažu.

Med številnimi aktivnostmi se spominjamo tudi velikih osebnosti, ki so zaznamovale kulturo slovenskega naroda. Ob 100-letnici smrti pisatelja Ivana Cankarja smo obiskali Vrhniko. S potepanjem  po Poljanski dolini smo zavrteli dogajanje v čase Ivana Tavčarja, slikarjev Šubicev in trpljenja vojakov pri izgradnji obrambnih rovov Rupnikove linije. Ustregli smo želji po dvodnevnem izletu  in se odpravili v sosednjo Madžarsko. Članom, ki večdnevnega potepanja in dolgega potovanja več ne zmorejo, smo predstavili Prekmurje. Ob prijetnem vzdušju udeležencev, uživanju v lepotah žitnice Slovenije, prisrčni gostoljubnosti domačinov, smo preživeli  neponovljiv dan.

Ponosni smo, da imamo možnost sodelovanja ob dnevu odprtih vrat Zdravstvenega doma Ormož, Ambulante pri Sv. Tomažu, na prazniku Občine Sv. Tomaž in dnevu odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Prav tam smo se letos prvič preizkušali v kuhanju "bučnega golaža" in med dvanajstimi ekipami  osvojili častno 2. Mesto. Ko jesen že trka na vrata, se vsako leto odpravimo na proslavo ob svetovnem dnevu osteoporoze.

Prihod  praznikov  bomo obogatili z druženjem in krajšim zanimivim zdravstveno-vzgojnim predavanjem ter obiskom  praznično okrašene Ljubljane.

Smo člen v veliki verigi Centra za krepitev zdravja ZD Ormož, ki nas dvakrat na teden  povezuje na uricah telesne vadbe za  krepitev  zdravja ter ohranjanje čvrstih in trdnih kosti. Redni pohodi ob sredah so namenjeni odkrivanju lepot  domačega kraja.

Ponosni in hvaležni smo, da nam uspeva povezovati vedno večje število članov. Hvala vsem  prostovoljcem, ki svoj prosti čas in energijo vlagajo v to, da se imamo  lepo.

Vsem članom Društva za osteoporozo Ormož in tudi ostalim bralcem teh vrstic želimo zdravo, mirno in srečno leto 2019.

Predsednica društva

Cilka Špindler

Prizorišče OSTEOTLONA pri Svetem Tomažu, 2018

Prizorišče OSTEOTLONA pri Svetem Tomažu, 2018

Ekipa

Ekipa

Na pohodu v okolici Ormoža

Na pohodu v okolici Ormoža

Na Dnevu odprtih vrat v Središču ob Dravi, 2018

Na Dnevu odprtih vrat v Središču ob Dravi, 2018

Člani društva na ekskurziji v Poljanski dolini, 2018

Člani društva na ekskurziji v Poljanski dolini, 2018

©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.