Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Leta 2016 je v Sloveniji več kot četrt milijona ljudi živelo pod pragom revščine in dobri polovici med njimi pri Rdečem križu Slovenije pomagamo preživeti s prehranskimi paketi in higienskimi pripomočki nekaj dni v mesecu. Razdelimo je več kot 3.200 ton, potrebovali pa bi je nekajkrat toliko.  

Zato je poleg zbiranja denarja, s katerim kupuje hrano, Rdeči križ decembra 2016 organiziral tudi zbiranje hrane v trgovinah z živili. Kupci so bili radodarni in ponekod smo na enem mestu zbrali pol tone hrane v enem dnevu.

Prepričani smo, da se to ni zgodilo samo zato, ker je december poseben čas; ljudje smo vselej pripravljeni pomagati nekomu izmed nas, ki živi v pomanjkanju. Zato verjamemo, da boste ponovno priskočili na pomoč, ko boste srečali naše prostovoljce v trgovinah z živili. Lahko pa se nam tudi pridružite kot prostovoljci. Potrebujemo vas!

Kje lahko prispevate? Rdeči križ zbira hrano v številnih Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji. Zbrano hrano bodo prostovoljke in prostovoljci območnih združenj Rdečega križa razdelili ljudem, ki v njihovem kraju in okolici živijo v stiski. 

V priponkah lahko preberete razmišljanje prostovoljke RKS OZ Ormož, ki je v akciji sodelovala v letu 2018. 

Humanitarna pomoč

Skladišče humanitarne pomoči OZ RK Ormož se nahaja na Hardeku 17 a, v Ormožu. Sprejemamo moška, ženska in otroška oblačila ter obutev, posteljnino, zavese, odeje, koce itd. Oblačila naj bodo čista in urejena, saj so le takšna primerna za nadaljno delitev. Prav tako sprejemamo ohranjeno pohištvo, akustiko, belo tehniko, peči ...

Prosimo, da nas predhodno pokličete na 02 7417 050.

©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.