Novice

Prva pomoč - pomagam prvi

Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC – International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies), ki združuje 190 nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca je že več kot 150 let vodilna organizacija na svetu v  usposabljanju iz prve pomoči, zagotavljanju strokovnih vsebin nudenja laične prve pomoči in ozaveščanja javnosti o pomenu prve pomoči. Svet se spreminja, naše razumevanje, da je prva pomoč humano dejanje in ne le vrsta tehnik, pa ostaja.

Prva pomoč rešuje življenja. To je prvi korak v verigi preživetja, ne glede na to ali gre za naravno ali kakšno drugo nesrečo. Pomembno je učinkovito in hitro ukrepanje, ki preprečuje resne poškodbe.

Nesreča se lahko zgodi kadarkoli, kjerkoli in komurkoli. Ob nesrečah kar 90% življenj rešijo lokalni prebivalci. Usposobljenost za nudenje prve pomoči prispeva k zmanjševanju ranljivosti in zagotavlja boljšo pripravljenost oseb za ukrepanje, ko pride do nesreče.

Na RKS Območnem združenju Ormož se trudimo, da približamo znanje prve pomoči tudi najmlajšim, zato smo se razveselili vabila, da sodelujemo z izvedbo delavnice tudi v konjeniškem taboru, ki je potekal od 25. do 29. junija 2018 v Konjeniškem društvu Marsilea v Pacinjah, kjer je skupina otrok ob izjemni ekipi mladih deklet, njihovih začasnih "učiteljic", uživala prve počitniške dni.

Nazaj
©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.