Novice

Akcija Drobtinica

Otroke, ki živijo v revščini in trpijo zaradi njenih posledic, na Rdečem križu Slovenije vidimo kot posebej ranljivo skupino, kateri namenjamo posebno pozornost. Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem, je revščina pri nas še vedno prisotna in prizadene kar 12% mladoletnih otrok.

Da bi omilili posledice revščine in pomagali čim večjemu številu otrok, smo tudi letos izvedli tradicionalno akcijo Drobtinica, s katero skušamo lajšati stiske najmlajših v okoljih, v katerih akcija tudi poteka. V preteklem desetletju smo prav s to humanitarno akcijo osnovnošolskim otrokom iz socialno šibkejših okolij omogočili na deset tisoče toplih obrokov (iz sporočila za javnost RKS, 2018).

Na našem območju sta se letos akciji pridružili OŠ Velika Nedelja in OŠ Miklavž pri Ormožu, katerih učenke in učenci so, na stojnicah pred Mercatorjem in Sparom, v zameno za prostovoljne prispevke podarjali doniran kruh. Tako otroci kot mentorice in mentor so bili ob zaključku akcije zadovoljni, saj so vedeli, da bodo zbrana sredstva nekomu olajšala stisko. Vsem udeleženkam in udeležencem akcije se za njihovo prostovoljno delo iskreno zahvaljujemo.

Nazaj
©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.