Novice

Akcija Drobtinica

Otroke, ki živijo v revščini in trpijo zaradi njenih posledic, na Rdečem križu Slovenije vidimo kot posebej ranljivo skupino, kateri namenjamo posebno pozornost. Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem, je revščina pri nas še vedno prisotna in prizadene kar 12% mladoletnih otrok.

Veseli teden pri Jakcu 2018

V času od 23. do 28. julija je potekal 20. otroški počitniški tabor na Pohorju. Tabor, ki  se ga je udeležilo 28 otrok in štiri spremljevalke, je organizirala Medobčinska LAS Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, ob sodelovanju z RKS OZ Ormož. Tabor je podprl in v njem sodeloval tudi Zdravstveni dom Ormož. V prispevku udeleženka Katarina opisuje dogajanje skozi teden skupnega bivanja.

Prva pomoč - pomagam prvi

Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC – International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies), ki združuje 190 nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca je že več kot 150 let vodilna organizacija na svetu v  usposabljanju iz prve pomoči, zagotavljanju strokovnih vsebin nudenja laične prve pomoči in ozaveščanja javnosti o pomenu prve pomoči. Svet se spreminja, naše razumevanje, da je prva pomoč humano dejanje in ne le vrsta tehnik, pa ostaja.

Podeljena priznanja Mladinskega sveta Slovenije

4. junija 2018 je na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2017, na kateri so bila podeljena priznanja in t.i. Naj nazivi izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Natečaj je letos že šestnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor, ki je tudi letos gostil zaključno prireditev ter izročil plaketo nosilcu Naj prostovoljskega projekta.

V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka

Medobčinski kviz za osnovnošolce

Kulturni program so pripravili učenci OŠ Stanka Vraza

V petek, 11.maja 2018, je RKS OZ Ormož organiziral tradicionalni medobčinski kviz na temo Preprečevanje nezgod in prva pomoč, ki se ga je udeležilo 13 ekip iz 6 osnovnih in ene podružnične šole. Učenci so bili na preverjanje znanja zelo dobro pripravljeni, zato so bile tudi razlike v točkah posameznih ekip minimalne. Prvo mesto je osvojila ekipa OŠ Ivanjkovci (Taja Kosec, Tanja Veldin, Anemarie Feuš), drugo ekipa OŠ Sveti Tomaž II (Arabela Kekec, Larisa Kosi, Taja Rajh) in tretje ekipa OŠ Središče ob Dravi I (Domen Aleksič, Leonard Kolarič, Lea Munda).

70 let RKS OZ Ormož in 20 let Medobčinske LAS

RKS OZ Ormož v tem letu praznuje 70 let prvega vpisa v register društev (27.2.1948), Medobčinska LAS pa praznuje 20 let od prvega imenovanja članov LAS (11.11.1998). Prireditev, na kateri bomo obeležili obe obletnici bo v torek, 8. maja 2018. Vabljeni.

12. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

Ekipa na vajah

V torek, 24. aprila 2018, je v Osnovni šoli Ljudski vrt na Ptuju potekalo 12. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. Preverjanje, ki je potekalo v organizaciji RKS OZ Ptuj, je bilo sestavljeno iz teoretičnega (področje prve pomoči in področje delovanja Rdečega križa) in praktičnega dela, v katerem so tekmovalci na treh delovnih točkah oskrbeli šest poškodovancev. 

Teden Rdečega križa

Tekmovanje osnovnošolcev v prvi pomoči Datum: 10.5.2006 SZJ: TEDEN RDEČEGA KRIŽA IN 140 LET RDELČEGA KRIŽA NA SLOVENSKEM Predstavitev dejavnosti, ki potekajo v tednu Rdečega križa: srečanje in tekmovanje "SAMO ENO ŽIVLJENJE IMAŠ-PAZI ...

4.junij - Dan krvodajalcev

Datum:02.06.2006 4. JUNIJ – DAN KRVODAJALCEV Krvodajalstvo v Ljubljani Na današnji novinarski konferenci ob Dnevu krvodajalcev v Sloveniji, ki ga praznujemo 4. junija, želimo javnost seznaniti z informacijami o dejavnostih Območnega ...

Ob 140. letnici RKS

Dogodki: 19.06.2006 140 let delovanja Rdečega križa na slovenskem smo obeležili 17.6.2006 na svečanosti v Gradacu, kamor je odšlo kar 47 prostovoljk in prostovoljcev, ki delujejo v Krajevnih odborih Rdečega križa Ljubljana. Poleg kulturnega ...

  • 1
  • 2
©2019 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.