Novice

Podeljena priznanja Mladinskega sveta Slovenije

4. junija 2018 je na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2017, na kateri so bila podeljena priznanja in t.i. Naj nazivi izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Natečaj je letos že šestnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor, ki je tudi letos gostil zaključno prireditev ter izročil plaketo nosilcu Naj prostovoljskega projekta.

V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka

Medobčinski kviz za osnovnošolce

V petek, 11.maja 2018, je RKS OZ Ormož organiziral tradicionalni medobčinski kviz na temo Preprečevanje nezgod in prva pomoč, ki se ga je udeležilo 13 ekip iz 6 osnovnih in ene podružnične šole. Učenci so bili na preverjanje znanja zelo dobro pripravljeni, zato so bile tudi razlike v točkah posameznih ekip minimalne. Prvo mesto je osvojila ekipa OŠ Ivanjkovci (Taja Kosec, Tanja Veldin, Anemarie Feuš), drugo ekipa OŠ Sveti Tomaž II (Arabela Kekec, Larisa Kosi, Taja Rajh) in tretje ekipa OŠ Središče ob Dravi I (Domen Aleksič, Leonard Kolarič, Lea Munda).

70 let RKS OZ Ormož in 20 let Medobčinske LAS

RKS OZ Ormož v tem letu praznuje 70 let prvega vpisa v register društev (27.2.1948), Medobčinska LAS pa praznuje 20 let od prvega imenovanja članov LAS (11.11.1998). Prireditev, na kateri bomo obeležili obe obletnici bo v torek, 8. maja 2018. Vabljeni.

12. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

V torek, 24. aprila 2018, je v Osnovni šoli Ljudski vrt na Ptuju potekalo 12. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. Preverjanje, ki je potekalo v organizaciji RKS OZ Ptuj, je bilo sestavljeno iz teoretičnega (področje prve pomoči in področje delovanja Rdečega križa) in praktičnega dela, v katerem so tekmovalci na treh delovnih točkah oskrbeli šest poškodovancev. 

©2019 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.