Novice

Podeljena priznanja Mladinskega sveta Slovenije

4. junija 2018 je na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2017, na kateri so bila podeljena priznanja in t.i. Naj nazivi izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Natečaj je letos že šestnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor, ki je tudi letos gostil zaključno prireditev ter izročil plaketo nosilcu Naj prostovoljskega projekta.

V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Svečanosti so se udeležili tudi predstavniki KO RK Sveti Tomaž, ki so v projektu, v katerega so vložili preko 1200 ur prostovoljnega dela, poskrbeli za dostojne bivanjske razmere za svojega sokrajana. Pri tem so kot naj prostovoljca projekta izpostavili Stanislava Bratuša, ki je, kot so zapisali v obrazložitvi:  "… s svojim prostovoljnim delom in organizacijo izvedbe projekta pomoči sovaščanu, pri izvedbi vseh potrebnih del  za preselitev v nove, opremljene prostore za bivanje,  pokazal in dokazal vsem , da mu ni vseeno za človeka."

Nazaj
©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.