Novice

Medobčinski kviz za osnovnošolce

Kulturni program so pripravili učenci OŠ Stanka Vraza

Kulturni program so pripravili učenci OŠ Stanka Vraza

Predsednica Blanka Kosi Raušl (v ospredju) med podelitvijo priznanj sodelujočim

Predsednica Blanka Kosi Raušl (v ospredju) med podelitvijo priznanj sodelujočim

V petek, 11.maja 2018, je RKS OZ Ormož organiziral tradicionalni medobčinski kviz na temo Preprečevanje nezgod in prva pomoč, ki se ga je udeležilo 13 ekip iz 6 osnovnih in ene podružnične šole. Učenci so bili na preverjanje znanja zelo dobro pripravljeni, zato so bile tudi razlike v točkah posameznih ekip minimalne. Prvo mesto je osvojila ekipa OŠ Ivanjkovci (Taja Kosec, Tanja Veldin, Anemarie Feuš), drugo ekipa OŠ Sveti Tomaž II (Arabela Kekec, Larisa Kosi, Taja Rajh) in tretje ekipa OŠ Središče ob Dravi I (Domen Aleksič, Leonard Kolarič, Lea Munda).

Razglasitvi rezultatov kviza je sledila razglasitev rezultatov natečaja z naslovom Ker nam ni vseeno.

Na natečaj so se odzvale 4 osnovne šole: OŠ Stanka Vraza, OŠ Ormož, OŠ Ivanjkovci in OŠ Sveti Tomaž in 3 vrtci: vrtec Ivanjkovci, vrtec Miklavž pri Ormožu, vrtec Središče ob Dravi. 41 učenk in učencev ter 35 predšolskih otrok je pod vodstvom 15 mentoric ustvarilo 74 izdelkov – 4 literarna in 70 likovnih.

Izdelke smo prvič razstavili 8. maja 2018 na slovesnosti ob 70 obletnici RKS OZ Ormož in 20 letnici Medobčinske LAS v Beli dvorani Grajske pristave, na dan kviza smo si lahko vse skupaj ogledali v prostorih naših gostiteljev - OŠ Stanka Vraza, v vmesnem času so bili  na ogled v prostorih RKS OZ Ormož, kamor smo jih ponovno prestavili po prireditvi.

Dogodek so s kulturnim programom obogatili učenci OŠ Stanka Vraza, za kar se jim iskreno zahvaljujemo, vodstvu šole pa za gostoljubje, ki nam ga izrekajo že vrsto let.

Nazaj
©2020 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.