Novice

XXIV. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Podravju

Člani ekipe Rdečega križa (od leve proti desni) Nejc Primužič, Jan Antolič, Tjaša Ivanuša, Marija Imerovič (mentorica ekipe), Tadej Žinko, Jaka Meruk, Tadej Ivanuša.

Člani ekipe Rdečega križa (od leve proti desni) Nejc Primužič, Jan Antolič, Tjaša Ivanuša, Marija Imerovič (mentorica ekipe), Tadej Žinko, Jaka Meruk, Tadej Ivanuša.

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Ormož, Občina Ormož in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Ptuj, so v soboto, 18. maja 2019, organizirali XXIV. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Podravju.

Regijsko preverjanje je bilo izvedeno na območju dela naselja Ormož (ribnik, mestni park ...) in je potekalo na štirih delovnih mestih. Na ta način uresničujemo željo približati prvo pomoč javnosti ter občanom prikazati delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih.

Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, ki lahko po oceni ogroženosti prizadenejo območje regije in širše države. Vsaka ekipa je usposobljenost in znanje prikazala pri dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah.

Prvouvrščena ekipa regijskega preverjanja usposobljenosti (RKS OO Majšperk) se bo udeležila državnega preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo izvedeno predvidoma 4. in 5. oktobra 2019 na Ptuju.

Svoje izjemno znanje so pokazali tudi člani ekipe Rdečega križa Ormož, ki so se na preverjanje pripravljali pod vodstvom mentorice Marije Imerovič.

Nazaj
©2019 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.